~~~~~~~~Without your love ,i'm nothing but beggar.....Without your kindness i'm merely just a passing shadow...u're change the way i look about our life and for that I LOVE YOU...


“Jika cinta tidak dapat mengembalikan engkau kepadaku dalam kehidupan ini… pastilah cinta akan menyatukan kita dalam kehidupan yang akan datang” (Khalil Gibran)



“Aku ingin mencintaimu dengan sederhana… seperti kata yang tak sempat diucapkan kayu kepada api yang menjadikannya abu… Aku ingin mencintaimu dengan sederhana… seperti isyarat yang tak sempat dikirimkan awan kepada hujan yang menjadikannya tiada…” (Khalil Gibran)

Monday, 31 October 2011

Dinner ....dinner....diner.........


At last...masa dinner telah tiba, masa ni lah semua nak melaram, termasuk yang tak sedar dirik macam aku..hehehehe...kul 4 ptg dah ready to make over, aku cakap tak cantik macam siti nurhaliza dapat cam siti fairuz pun jadilah...hehehehe.....so di ARN mekap artis aku pun memulakan cerita muka buku nya.....make up aku mmg tebal ber inci inci...janji pueh hati...dapat lak lense purple, makeup purple, esedo purple, lipstik, tudung NSK dan Tudung "LIJAH n co", kasut RoZana pvt Ltd, dan jugak bulu mata moroccan....perghhh, pendek kata kalo lalu kat pasar rawang , confirm boleh jual....

Aku...biasalah, standard consep 3R,  recyle, rembat, and rematch... Recyle - baju aku lar, tak payah nak cari butik butik, apa yang ada jer, REMBAT- hehehehe...ni yang paling banyak- tudung, kasut semua aku rembat dari org, hehehhe....tak yang beli beli, membazir, hahahaha.....Rematch- apa yang ada aku match kan jer lah, klip rerama tu pun aku buat lagi 15 minit nak pergi , janji nampak anggun, risau jer takut rerama aku jatuh meraban ke mana...hehehehhehehe...

kesimpulannya...diner aku best lah, makan best , org semeja ngan aku pun best....semua baru jumpa, baru  kenal, Lucky draw aku ...hmmm x do lah nampaknya...aku hanya mampu termenung tgk Ipad2 aku di sambar org, sambil tersenyum amik atas pentas...cisss bedebah....

Tapi satu pengalaman yang baru bila tgk dinner dengan serve beer and wine.. pas tu yang melayu semua pakat berkemban menampakkan lurah lurah...yang jantan semua pakat togok air setan...bila dah mabuk, semua jalan cam kena sembelih, hahahha....perlukah aku gelak...Astaghfirullahhalazim..."ala kak sekali sekala"...what the hell... aku jawab "yer lah kan...mati pun sekali sekala"....hehehehhe....

Secara syahdunya, aku masih teringat diner 2 kat comp lama aku, walau tak da arak berkodi kodi, tapi masih hapenning, masih ok, masih best.... kengkawan aku, dah semua bos bos aku....Arhhh! wat igt semua tu kan, dorang pun bukan igt kat aku.....

So...berbalik pada citer diner, artis jemputan is Pua Chu Kang... mmg kelassssss, suara dia nyanyi, lawak dia, semua ok, gila babas punya best... exspecially bila dia nyanyi "when you say nothing at all"....huh! no wonder rosie sayang gla kat dia...hehehehhe

ok lah....tak da per nak citer pasal diner, lauk pauk dia sama jer, chinese food, ikan patin stim dia sedap, udang rimau dia mmg ngam....semua best ...yang tak best ipad 2 aku terlepas kat tgn org lain....My number 0191...cis!cis!cis!.....

c u next year ...byeeee...... 

Thursday, 27 October 2011

First Step to Be the Another....

 
Semua manusia
dalam dunia ini selalu mengharapkan impian mereka menjadi kenyataan..termasuklah
aku, tidak ada yang selalu mengimpikan akan melalui kepayahan..tapi guess
what??? itu lah yang selalu terjadi...walau tidak seberat mana...kepayahan hidup
memalui saat tanpa mereka adalah yang paling sukar....secara jujurnya...memang
sangat rindukan
mereka....

30 tahun dahulu, aku mengimpikan untuk masuk kedalam dunia mereka, setiap tahun aku melihat nama nya dia kad hari raya yang dikirim oleh pakcik ku...sejak itu hanya itu sajalah cita
cita anak kecil untuk berada di bawah naungan nya...7/2/1997pertama kali aku
menjejakkan kaki ke dalam bangunan itu ketika berumur 19 tahun, aku disambut
dengan receptionist yg tak berapa mesra...hmmm...aku pun tak tahu, macam mana
dia boleh kerja di situ...pakai jubah, boot hitam , bertudung tapi tak
sedikitpun meleparkan senyuman, hmmm....entahlah...harap harap semua nya
berjalan dengan baik...

Aku tanpa pengalaman, zero...tapi mungkin kabel besar...cewahhh....aku dapat kerja kat kampeni oren tu dengan gaji permulaan RM 600...alhamdulilah....karaokelah tu kan...duduk ngan abang di
KL, rumah kedai...depan ajinomoto....hehehehe

Tapi bukan lah satu permulaan kerja yang menyeronokkan....hari hari makan maki hamun orang, tapi lelama ..kalo tak kena maki macam tak keje lak....paling best...Bos aku masa tu Abg N..." sue
hari ni aku maki hang...esok hang maki orang pulak..." betul ker??? masa tu 
hishhh!!! takkan aku nak maki orang...bodo...kayu...tuli....hmmmm...tak lah kot
sampai camtu...

Makin lama makin aku sesuwei kat  situ..jumpa semua kawan kawan baru, yer lah , org baru ...masa ni lah dorang nak buli aku...heheheh...masa berlalu dengan pantas...diam tak diam dah bertahun
tahun...dari hari pertama di kampeni oren tu rasa cam nak lompat balik Slim
River...tapi rerupernyer dah 8 tahun kat sana...hinggalah suatu hari dengar dengar kompeni oren akan merge ngan kampeni biru...dengor citer besor jugak lah kampeni biru tu...yer ker???? asal ada kerja kan...layans jer lah...aku dah kengkawan berpindah secara pakej kee level 8....melangakah
kaki...again...semua tgk aku cam nak terkam...tapi ada sorang minah comel
ni...saiz ala ala aku jugak...sangat cute dan baik hati...Jaja...dia hulurkan
salam dan aku duduk seblah dia...eceh ...cam sekulah pulak kan... aku masih buat
kerja kampeni oren...so tak lah terasa sangat...masa tu pulak...aku pegnen Iman,
my only daughter...satu perjalanan hidup yang panjang...aku menjadi diri sendiri
di sana...tempat aku bermanja dengan mereka, sakit, senang, susah...yang belajar
menjadi tabah...jadi diri aku...hidup dalam dunia aku sendiri...

Tapi......adat dunia , tidak
sentiasa kita diatas...masa terlalu panjang untuk merasa bahagia... tahun 2008
adalah tahun paling sial dalam hidup aku...kenapa??? aku tak tahu....sampai hari
ini aku tak tahu...sungguh...aku harap sangat mereka beritahu aku kenapa...aku
nak tanya Pn J, aku nak tanya KO...kenapa...setiap hari ada jer cerita pasal
aku...setiap hari aku nak di transfer dari satu dept ker satu depat...nak buat
keje dari umah lah, sembang sikit punya gah...boringgg!!!dari situ aku dah mula
hilang respek kat superior aku...no more...jumpa lah aku kat SANA nanti.....aku
dapat rasakan benci sungguh dorang kat aku...bermuka muka...depan ckp lain,
belakang ckp lain...masa aku kuar dari opis M, dengan perut yang besar...aku
angkat sendiri pc aku...aku nekad...aku takkan dtg lagi dalam dept
tu....

aku masulam dept baru
...alhamdulilah...semua ok, bos dia lagi ok...aku tahu mereka kawan
baik...aku tahu cerita aku musti sampai kat bos baru aku ni, tapi tak
perlah...bagi aku peluang sampi aku bersalin kan Adam, aku akan pergi...kalu itu
yang terbaik.....18/03/2009 penamat derita aku... aku tenang disini. Tapi semua
pandang serong kat aku...hmmm...AKU DIBUANG!!!...hehehe...thats what their say
about me...alhamdulilah....dalam istilah saintifiknya...memang pun kan...and to
him my x bos! ko tunggu lah nasib ko esok...akan sampai jugak...now god pay by
cash der...ops! TAK BAIK KANNNN.....hehehehe
'To En A,
thanks a lot, sepanjang aku keje ngan dia...he never treat me like hell...banyak
soh aku bangun dari kegagalan aku...tapi aku dah tak da semangat..he try to
advise me, guide me, and ask me to learn sometin new...but bos, i failed...sorry
i cannot wake up anymore.....setiap hari aku dok pikir aku dah gagal, aku dah
hilang semangat, aku tahu ini bukan diri aku yang dulu... tapi aku benci tgk
muka muka mereka berpura pura depan aku...dan semua ayat ayat mereka seolah olah
berlegar dalam kepala aku...apa salah aku kat mereka...hmmm Allah know...mungkin
aku lupa...
So plan to quit!...aku tak nak menyusah kan bos aku lagi,
aku tak nak susahkan all my colleague lagi......kalau ini yang
terakhir...biarlah berakhir kat sini... so time its over now...kali terakhir aky
touch card aku pada 28/02/2011...almost 14 tahun....alhamdulilah...aku jadi
manusia kat sini...aku graduate dari sebuah syarikat maintenance &
engineering yang gah di malaysia...dia sana aku tinggalkan keluarga aku...kakak
2 aku, adik2 aku....abang2 aku.....adik beradik aku......aku tingalkan semuanya
.....................................(cry.....
Kenapa
aku pergi??? kenapa aku tak mintak tranfer???? dept lain??? comp lain???? bos
lain??????.......duit ker???? byk ker????....sialll...semua tu bermian dalam
hati aku.....transfer?...untuk apa...kalau HR dah kata aku tak bagus ...... aku
tak perform...selama ni aku perform ker? aku tgk PMS aku sama jer...tak naik
pangkat pun...14 tahun tak jadi exec pun aku....kenapa baru skang ckp aku tak
perform...depat lain....hmmm sama jer.....semua come to HR jugak....nak lari
mana.....depat lain....dept aku dah cukup bagus dah....semua dah ok....wat per
aku nak g dept lain.....duit???... stakat duit yg aku dapat...tak kaya
pun....bukan itu sebab
utama....
sebab
utama ialah...aku nak berlaku adil dalam hidup aku...kalau 2 tahun aku tak boleh
bangkit dari kegagalan...aku tak nak susahkan bos aku lagi....aku tak nak dia
rasa kecewa dengan aku, aku tak nak susahkan colleague aku lagi....sekalipun aku
sayang kan kehidupan aku kat sana....tapi masa depan aku terletak di tangan aku
.....2 tahun aku aku dah cuba, bukan 2 minggu, bukan 2 bulan... setiap hari aku
rasa aku
gagal....
My
birthday....23/12/2010, Aku jumpa ngan kawan lama aku... dia nampak dan dengar
masalah aku... dia kata aku tak boleh kat sana lagi....selagi aku di sana, aku
bagaikan dalam sebuah rumah...walaupun rumah aku bertingkat tingkat...tapi tetap
dalam sebuah rumah...jadi itulah hidup aku....aku kena kluar dan cari
perubahan......hmmm...ada
betulnya.....
So...i
move here....Red Giant Comp.....aku datang interview dengan hanya membawa
2 helai resume. tiada kabel, tiada kroni...kabel aku hanya family aku...Kroni
aku adalah Allah SWT.......hanya 3 benda yg aku sebut di sini....sijil aku, aku
pernah kerja di kampeni oren.......itu saja. TIADA kampeni biru, tiada
vss, tiada yang lain...hanya bos aku skang sahaja yg tahu aku dari mana (atau
mgkin HR sorang dua)....org lain x tahu.....hehehhe....aku tak berminat nak
bagitau....
Aku
nak jadi org baru disini.....no facebook...no ym....jangan ditanya kemana ku
pergi...jangan tanya dari mana aku datang....hahhahahaha.......hanya aku hari
ini......
Hmmmm
aku tak da kawan di sini....aku tak da sesiapa yg aku kenal....aku hanya 3 kali
kluar lunch di luar....selebihnya aku dok tempat aku makan maggie.....aku dah
terlalu lama holiday....biarlah skang masa aku kerja...sekurang2 nya aku lupakan
kerindua
hati.....
Di
sini ...aku banyak berfikir .....Telah Allah tetapkan...semua yg berlaku ada
hikmah yang besar..... bila aku kaji balik, renung dan
selami....


 kalau
semua ni tak berlaku aku takkan ada di sini, kalau aku tak dibuang dari HR, aku
takkan belajar menjadi susah, kalau aku tak masuk dalam IT, aku tak rasa
bersalah...kalau aku masih dikelek dan dimanja...aku tak akan jadi diri
aku....mungkin masa ni aku masih duduk jadi kerani di HR key in cuti orang, atau
mungkin aku masih buat PO seminggu sekali ....dan tunggu keajaiban Allah untuk
naik
pangkat....hahhahahahahahhahahahahhaha........
Untuk
Abg Nizam...thanks for alll you makis....memang betul now its my turn....Puan
Hasniyah....Ur my mentor, smile even thing going worse....Kak Lis , Mdm
Zahana.....kekuatan anda ada bersama saya.....Pn J, thanks sebab sign my
transfer letter from HR...kalau u tak sign...i takkan ada kat sini skarang...and
my Bos Cik Man, Sorry i cannot be like what you want....I try by best , tak
serba tak menjadi....terima kasih kerana sign my exit form ....jasamu
dikenang..... dan untuk semua kawan kawan saya....atau mungkin adik beradik
saya.......semoga Allah memberkati anda semua...dan saya minta maaf dari ujung
rambut sampai ujung kaki.....minta halal makna minum saya sepanjang kita
bersama.......amin...adiosss!!!



Hana

20/04/2011

Damansara

Frens are always forever???

(Just cut from my earlier blog...)

4/5/2011-Wednesday

Semalam aku lunch dengan kawan baru....dia pun nak resign, so , aku pun ajak lah lunch
sama...chinese and upernyer dia pun baru...aik! baru masuk kerje dah nak
blah...hahahaha...aku hingat hanya aku jer yg nak lari terjun tingkap when the
first day i came here...huhuhuhuhu....dia kata dia tak tahan kat sini, soooo
racist, calculated, sombong....dan seangkatan dengan nyer....aku paham sangat
dah....aku ckp lah..."u cina pun tak tahan ker dengan kampeni ni...ramai apa
kawan you..." lain lah aku ni, ada melayu pun cam banyak mulut longkang....dia
just smile..."Cemana u le tahan a Sue"...she ask me again...."cemana aku leh
tahan...."????? " sebab aku melayu maaaaa"....jawapan spontan aku....
hehehehhehe..... huh...kalau lah dia tahu yg aku pun macam dia....hari hari
muntah dalam toilet sebab stress yg tah hapa hapa.....atau mungkin takutkan
seketari charmain yg tua nak mampus....tapi tak ubah macam mistress from
HELL.....hmmmm....dia just a one piece of meat yg duduk dalam satu dept...tak
deal secara menyeluruh , "Secretary" yang secara hukumnya...tipikalnya
secretary  kat "sini" ni adalah tak ubah seperti patung yg perlu di sembah dulu
sebelum mengadap tuhan...itu lah senarionya.....

kalau tak jumpa
sekretary dulu, atau tak deal ngan seketari dulu....kalau tetiba baik terus
cakap ngan bos dulu...huh! kau dah dikira derhaka....kat sini lah boleh
nampak...seketari lebih dari bos....seketari lah yg lebih power dari
bos....hehehehehhe......tu belum kira ngan muka tak mandi...lipstik cam buntut
kera....hmmmm......WTH!!!!


ops! apa aku melalut ni, bukan nak ngomen
pasal seketeri...its about frens baru aku ni....rupernyer...kalau ikut keje cam
babi utan, atau tahanan perang kat dept aku ni.....dia lagi lah...kerjer dia dah
macam asistant osama laden.....itu baru betui stress...24 jam, 7 day..mak
aiiii....thats y dia berenti...anak pun dah tak kenai dia katanya....aku hingat
aku jer yg dikerah keringat...ecehhh...upernyer ada lagi manusia yg dikerah
dengan tulang tulang sampai jadi hanpas....hish!!! kampeni apa aku masuk
ni...jual orang ker apa...penindasan...ini baru betul memperdagangkan
manusia...KITA BAKORRR!!!!!!!

So, thats y she quit!...hmmmm aku renung
dan kaji balik lah....sama jer....aku pun stresss...sebangsat bangsat dia...bos
dia ada jugak belikan makan, ajak makan, bagi duit makan....aku???? Im alone
here...no frens, no one....tapi wat per nak sedih kan.....hidup kita kena
teruskan....tak da manusia yg nak semua ni....kekadang aku pikir gak...dulu
kalau kengkawan aku susah...aku selalu ada dengan dorang....skang????mungkin aku
tak da Blackberry tak leh nak BBM aku...., atau sms skang dah naik RM1, so, agak
mahal kalo nak sms tanpa makna...tunggu raya esok lah kot, masa tu mungkin
murah....atau mungkin skang dah macam macam version software email....dah bagi
email add...tapi tak da sapa yg sudi campak email kat aku...agaknya tak lepas
lah kot...maklumlah lain version....manalah tau...aku ni kan bangang IT, nak
buta sgt tu lah lah...hahahahaha

So, berpisah lah kita sekarang, kekadang
mungkin ada baiknya...sekurang kurangnya kita lebih menghargai waktu tiada...aku
pun tak rasa lah pulak nak windu windu...welllll!!!aku pun sibuk........igt
korang jer ker ada kerja....aku pun ada......so...sibuklah....sibukanlah diri
kamu untuk melindungi ego dalam diri....Insyaalah, kalau kita berjumpa nanti,
jangan ada satu pun garis kedukaan, sebab kita berpisah bukan kerana
sengketa...tapi kerana waktu yg memisahkan.....aku pun tak da nak cerita apa
apa....so , simpalah sms kita untuk raya nanti...hahahahha

hmmm....Tak
mungkin kerana sayang.....hanya kadangkala aku
terkenang.....

Hana
5/5/2011
Damansara

Monday, 24 October 2011

Sittin here day after day thinkin you would come back to me,dreamin night after
night that you still love me,but then i awake an see that your gone an you are
no longer mine.

Thursday, 20 October 2011

A girl asked a boy if she was pretty, he said "No". She asked him if he wanted
to be with her forever, he said "No". Then she asked him if he would cry if she
walked away, he said "No". She had heard enough; she needed to leave.

As she walked away he grabbed her arm and told her to stay. He said "You're
not pretty, you're beautiful. I don`t want to be with you forever, I need to be
with you forever. And I wouldn't cry if you walked away, I would die."


Sukarnya mengusir kenangan, Lebih sukar kiranya kenangan itu adalah satu rutin yang dilalui berzaman lamanya....

Sometimes i miss ALL my frens, BUT do they miss me also???
Sometimes i miss ALL my lifestyle, BUT did my lifestyle can make me a better person....?

Arghh!! im stress out!!!....Semalam i received a call from my x bos from the past. elehhh!! ingat kiter tak hengat suara perasan macho dia tu ker, and we start talking about the past programme we made it. hehehehhe.....gilos, teka teki kenapa koboi letak tangan kat tabik dahi bila nak tgk sometin, ....yer lah, kalo tangan tutup mata mana nampak apa....wakakakkakakakaka.........all the karok crazy gadisku, bla bla bla...Bole chudiya...bole cangana.....sambil tarian india kita persembahkan....cis...cis...cis....so crazy funky that time

Semua kenangan   takkan berlalu lagi...takkan...i dunno where they are...dunno what they do....and dunno adakah dorang still anggap aku kawan lagi....yer lah....im not a good girl, dorang semuanya dah insaf kot, tak layak nak kluar dgn aku yg ala ala bini biniku gangster ini...tak perlah, sekali air bah, sekali pantai berubah, ini kan pula hati manusia....semua manusia boleh berubah, aku juga akui, mula berubah, aku mula rasa kering hati dengan semua ni, penat nak pikir tentang org lain, hanya pikir aku dan diri aku....

Kenapa CUPCAKE???...hmmmm .....sebab hidup kita juga macam cupcake...nampak luar cantik, rasa belum tahu, warna  warni kehidupan, tapi tidak selamanya tahan....ada macam macam jenis krim dan topping, tidak dapat mengaburi rasa kek kalau dia dah expired.....macam hati aku sekarang, ada warna, ada color, ada perisa....tapi dia dah expired, dah tak boleh di makan lagi, dah masam dan beku, hati aku dah berkulat kulat, krim manis dia dah cair, hidup dah tawar......
Tapi kita kena teruskan, bak kata mantan bos aku, untuk meneruskan kelansungan hidup, menghabiskan sisa sisa hidup......hahahahhaha....
cupcakes....cupiies...dah lama tak buat nih.....



Wednesday, 19 October 2011

Im A Sad Teddy....


Sometimes i always wonder...what kind of people im livin with...
Semalam aku pergi lunch wit my colleagues....apa nak makan ek! its juz appear in my mind since kul 10 lagi....im too hungry...wo e le!...ok lah , juz set up in mind aku nak makan nasi koz lapar gila dewa 19 nyer...time cenggini ko bagi aku kepala ketapi pun aku telan. As long, kepala ketapi ada logo Halal from JAKIM. In fact aku dah telan sebundle roti kering dalam pantry, masih tidak dapat menampung tahap kelaparan maha agung yang aku hadapi.
Fine!!!...kisahnya aku lapar!!!
Aku pun laju menghalakan GPS otak aku ke kedai makan, kat area sini nak kedai mkn sedap mmg banyak as long duit ko pun sedap lah, tapi bila mengenangkan duit aku pun tak berapa sedap, aku pilih untuk makan makanan bercitarasa kampong. aku pilih gerai BISMILLAH a.k.a kedai Atuk.
Dengan lafaz Bismillah aku melangkah masuk....Aiseh!!! lauk dah banyak nak abis, aku pun oder ikan bakar talapia & my fren oder ikan cencaru bakar,  Anak  tokey tu seorang manusia yang gemuk hitam dah lah tu buruk pulak ....kalo gemuk tapi lawa cam aku tak perlah....ini dah lah buruk , mulut cam gampang. aku mintak nasi separuh...ye lah dah lapar....aku pun amik lah gulai nangka, paru sepotong sebesar tapak tangan Adam anak aku, dan sayur salad+sambal belacan sesudu.....
yang si buruk gemuk ni membebel bebel, dia tgk nasi aku dok gelak gelak, aku ckp cepat lah...ayat dia mmg sial, celaka ..."sapa makan byk ni, berapa akak nak kira ni, cemana nak caz ni, ikan bakar lagi, anak sapa makan byk byk ni....." bla bla bla...aik..aku heran lah, si gemuk ni pesal...apa yg banyaknya....baru nasi separuh, belum penuh atau tambah, then sayur nangka sesenduk belum sebijik, salad 4  keping, belum sepokok... ikan bakar talapia sekor, belum sekuali...akak ni dah lama aku perasan, asal org beli nasi jer dia mula naik menyampah...asal aku amik lebih jer, mula muka gampang keluar....aku pun tak paham lah si gemuk hitam berbuntut kuali ni....
aku cakap..." kak, kira jer lah, saya makan saya bayar, igt saya tak da duit ker...." kenapa kedai ni tak leh amik byk byk ker...." kata aku. Aku ni pakai lah diajar oleh mak pak aku supaya jgn terlalu kurengggggg ajorrrr...takat nak menegakkan benang basah tak per...tapi untuk menjatuhkan maruah org sampai selak kain tu ....mungkin aku tak sanggup...YUP! i used to be kureng ajar type...but , i think i never put the rude as a must to all people. come on lah, aku pun pernah berniaga, setakat kedai kecik besar jamban nak kutuk kutuk orang , pastu mcm lah aku ni gemuk dan makan banyak....eh haloooo....aku bukan makan ayam masak merah, kari kambing, lembu masak lemak, rendang, sial!
aku mula nak hilang sabar, mula nak membaling nasi kat muka, tapi come on lah...takkan pasal nasi 7 hengget aku nak menjatuhkan water face aku.......di khalayak rameiiii...oh tidak...never....uselesssss.....
aku ckp camnilah kak....aku tak datang dah kedai akak.....swear to GOD aku tak kan dtg lagi kedai dia.....aku takkan jejak lagi kaki kat kedai sebesar jamban awam itew lagi....no more...nehi...bu yao!!!
So.....itu ker harga yang aku kena bayar untuk org gebu cam aku??? ada kah aku jer manusia yg gemuk di malaysia ni....aku sorang jer ker yg kena cacian mcm ni...dunia sungguh tidak adil....
aku cedeyyyy....

Wednesday, 12 October 2011

Tanya sama POKOK......

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam
Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiamTak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok......
Semalam si abang tanya aku , ma...Cemana abang nak print lagu?...aku tanya lagu apa abg nak print?....lagu pokok.. Hmmm,.... Meet Uncle Husin...terbaekkk ...tanya sama pokok apa sebab goyang...jawab angin yang goncang...aku pun suka lagu ni...banyak maksud tersendiri..Tak mudah namun tak susah, terserah atas pilihan.....betul tu...hidup ada pilihan...pasti ada pilihan... bukan senang tapi tidak lah teruk sangat... so ...

Tadi aku baru contact kawan lama...merdu suara masih macam dulu, masalah yg bertimpa buat hati makin meruntun....cuma lara terkias oleh suara ceria, sebak mengundang duka, kias bahasa mengundang sengsara, Tersentuh hati mula luruh , tanya sama pokok......

"...aku tetap macam dulu sue, tiada yang berubah...." jadi untuk apa kita cerita apa masalah kau Nim, sebab tiada apa yang berubah....Tak mudah namun tak susah , Terserah atas pilihan..........dan kau pilih untuk diam...." tak pa Sue, kau selalu ada untuk aku..."

Mulut ku terkunci di situ....Ya...aku selalu ada untuk org lain...tapi pernah kah org lain di seblah aku waktu aku perlukan dorang?...mana kawan kawan aku yg kononya sehidup semati ngan aku...mana kawan kawan aku yang kononya akan selalu bersama ngan aku....tapi mungkin aku sibodoh yang tergedik gedik nak call dorang atau nak sms dorang.....dorang????? ada pernah nak tanya hal aku.....hahhahahahahha......tak perlah kalau dorang tak nak cll aku lagi, tapi...kalau aku dah tak da nanti tolong bacakan aku yasin ya.......dengan ikhlas....jangan nangis2, walaupun aku pernah menangis ngan korang waktu korang ditimpa masalah, kita pernah sama sama menangis, tapi jgn menangis kalo aku dah tak da....sebab aku tak leh nangis ngan korang lagi.... hehehhe!!!
Nim, Kali ini aku minta maaf,aku tak berani lagi berjanji...aku takut kalau aku sendiri tak dapat nak menemani diri org lain lagi, sebab aku melaluinya seorang diri...tanpa mereka yang kononnya akan terus bersama aku....maklumlah...aku tak da blackberry...

Thursday, 6 October 2011

Dinner ....Dress......and Budget....

Pernah tak korang terfikir untuk berjalan di Red Carpet hanya dengan bersepender dan ber bra.....HUH!!! ikutkan hati aku yang sengal ni ....harus aku buat !!! Sebab aku sangat tidak perpuas hati dengan fesyen fesyen sekarang yang sangat berdiskriminasi terhadap manusia yg berbadan besar macam aku......(erk!! besar sgt ker aku?????!!!!)
Aku......habis semua kedai aku redah di jalan TAR, diulangi SEMUA.....sekali lagi ....S E M U A.....tapi payah nya nak cari saiz dan yang penting paten yg aku berkenan...antara gerai gerai terakhir aku sambil patah kaki aku hanya mampu ckp.."kak saya ada RM500 hengget, apa yg ada saiz saya..." "maaf kak, akak g tempah jer lah......" sial jer...hahahahahha...
Sebenarnya aku bukan lah kebulur sgt sampai tak da baju, ada...bukan lah langsung tak da...ada...tapi agak agaklah kalo aku nak bayar memahai hanya untuk beli baju cam makcik nak g masjid, atau cam mak aku nak g pasor...come on lah der!!!...kualiti hampeh, design hancur....dah lah tu sampai 2-3 rat...humang aihhh...sekali dua pakai dah tetas, jenis kain bangsat...tapi harga cam aku beli kat Gold coast tuuuu.....
HMMMM...x per lah...bukan laki aku tak pernah beli baju cantik cantik, ratus ratus, riban tu belum lah lagi...lagipun kalo mati kain kapan jugak...tak da makna baju salvatore feragamo yang balut aku pun...tapi aku sedey lah, punyalah beratus pesen dizainer berlambak ket mesia ni, apa dorang tak leh cipta baju untuk org badan besar ker, apa mak dorang semua kurus ker, adik , kakak dorang semua budget body model ker.....sial!sial!sial...
Kalau ada kat internet pun, harga makkk aihhhh.....cam beli baju khawin kat KLCC, melampau ...macam kat mesia ni tak da nagoya,kamdar, agak agak lah ...buat lah middle range price untuk org golongan pertengahan cam aku ni.....adoyaiiii...mesia mesia...aku cam nak jer propose kat NAJIB supaya menyeru..semua pesen dizainer kat mesia ni jgn lah memilih sangat...mentang mentang ko ada nama ,semua nak mahal mahal...abis untuk golongan cam aku ni, asik pakai design indonnnnn jer lah....sebab aku rasa kebanyakan jubah, kaftan atau seangkatan dengan nya semua nya dari indon...
dah lah jual kat jalan TAR tu semua nya indon...aku ni pendatang ker....dorang yg pendatang...konpius lah aku....
HMMM....so berbalik lah pada maksud asal aku tadi...sanggupkah anda berjalan di kapet merah hanya dengan berbaju dalam..???? hihihihihihihi....aku rasa tak lah sampai camtu tema aku tahun ni Fesyen Runaway...apa kejadah plak pesen berlari lak ni...aku pakai track suit ngan kasut sukan jer lah camtu...
ok ler kot yer,,,hehehehehhe
Hanna
~~Todays dream...Tomorrow realiti~~~